joi, 24 ianuarie 2013

Duhul unificării ne dă speranță

„ÎNCĂLZIȚI DE GÂNDUL REÎNĂLȚĂRII NEAMULUI ȘI RESTABILIRII LUI ÎN DREPTURILE-I MILENARE”
Dacă Eminescu a izbutit să supraviețuiască sălbăticiei comuniste, vom avea simțul și noi să respectăm lucrarea înaintașilor noștri... căci nu se poate să trăim în minciună și pe jumătate morți.

     Chiar dacă, despre Mihai Eminescu se poate vorbi și scrie la nesfârșit, niciodată nu va fi înde-ajuns până când rana cea mare a noastră Basarabia rămâne încă deschisă pe trupul frânt al Țării, din pricina marilor puteri ce ne vor fi îndepărtați de adevăratele probleme ale celor două state românești. Și anume, lichidarea consecințelor pactului Ribbentrop-Molotov. Cât valorile neamului românesc Mihai Viteazul, Alexandru Ioan Cuza, Ștefan cel Mare, Eminescu sunt puși din nou la stâlpul infamiei și falsificărilor, în încercările de distrugere a simbolurilor și idealurilor naționale. Iar integrarea reală a acestei țări pe nume Republica Moldova în Uniunea Europeană, ce se poate face numai prin România pur și simplu ignorată. Duhul unificării ne dă speranță. Cât unul dintre cei mai incomozi ziarişti ai vremii sale, Eminescu voia reunirea teritoriilor româneşti într-un singur stat, chiar cu ajutorul armelor...

     Pur de orice egoism, veșnic implicat, poetul și scriitorul, dar și un fervent politician și mare patriot, care a plătit cu viața pentru limba ascuțită, pentru că a luptat cu armele scrisului şi fapta pentru redeşteptarea neamului, jertfindu-se pe altarul Daciei Mari, pentru păcatele sufletelor noastre, ca o naștere din nou să ne prindă... încălziţi de gândul reînălţării neamului şi restabilirii lui în drepturile-i naturale. Cel care ar fi trăit pe viu și momentul Unirii 1918 de am fi eliberați și noi odată de elemente nesănatoase în viaţa publică a statului, de monstruoasele coaliții, politicieni ignoranți și aroganți... „Alungaţi turma acestor netrebnici!”.

     Marele patriot Mihai Eminescu și unitatea noastră, Basarabia România, amândouă cu o soartă în lume ca moștenitori ai lui și ai altor clasici ai românismului și continuatori ai acestuia ne reunește încet, încet sub steaua românismului prin legăturile noastre de un sânge și limbă, ca și acum un veac…

     Nici tot întunericul din lume nu poate stinge lumina unei singure lumânări - omagiu pentru eroii și patrioții Unirii. Haide să nu uităm că suntem Români chiar prin celebra-i frază „Suntem români și punctum!”. Dacă Eminescu a izbutit să supraviețuiască sălbăticiei comuniste, vom avea simțul și noi să respectăm lucrarea înaintașilor noștri, și curajul să ducem la bun sfârșit ideea unei Dacii Mari în granițile de până la 1940. Căci nu se poate să trăim în minciună și pe jumătate morți.

     Este o zi unică, 24 ianuarie și nu doar, aceste zile însemnate când s-a scris istoria acestu-i pământ încercat de vremuri grele ne face și mai încrezători într-o Unire care nu o va putea destrăma nimeni niciodată. Dumnezeu să ne ajute!
     La Mulți Ani tuturor celor cu inimă română oriunde s-ar afla!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu